Manualul crescătorului

Reproducere

Montă

Caii se pot reproduce începând de la 2 ani şi 6 luni.

Cu armăsarii dvs.:

  • Faceţi oferte de montă publice cu o limită de 300 pe zi.
  • Faceţi o ofertă rezervată pentru o anumită iapă, inclusiv pentru una din iepele dvs.

Cu iepele dvs.:

  • Alegeţi dintre montele publice:
  • Acceptaţi o ofertă rezervată, inclusiv de la unul dintre armăsarii dvs.

Fiecare montă costă între 500 equus şi 7.500 equus, în cazul în care armăsarul nu este al dvs.

În plus, va trebui să plătiţi între 100 equus şi 2.500 equus pentru veterinar, în funcţie de rezerva dvs. de Equus.

Gestaţie

Perioada de gestaţie este de 12 luni. Începând din a 8-a lună, pentru 50 Equus puteţi solicita o examinare cu ultrasunete pentru a afla în avans sexul, rasa şi culoarea mânzului. Când ajungeţi în această fază, iapa este capabilă să accepte numai misiuni. În luna a 12-a trebuie să sunaţi veterinarul şi să vă asiguraţi că iapa dvs. este adăpostită la un centru de echitaţie. Dacă nu sunaţi veterinarul, veţi pierde mânzul.

După ce s-a născut mânzul, îi puteţi pune un nume şi puteţi începe să îl îngrijiţi. După ce mânzul este separat de mamă la vârsta de 6 luni, acesta trebuie adăpostit într-un centru de echitaţie.

Fătatul este singura acţiune care poate avea loc după miezul nopţii în istoricul cailor.

Ţineţi minte că nu este neapărat avantajos, de exemplu, să împerecheaţi o iapă care excelează în dresaj cu un cal al cărui punct forte este viteza. De fapt, urmaşul nu va fi neapărat mai bun la una dintre aceste caracteristici. De aceea, este mai bine să favorizaţi împerecherea între rase apropiate.

Fătatul este o experienţă obositoare pentru iapă. Trebuie să existe un interval de cel puţin 10 luni între naşterea ultimului mânz şi următoarea montă.

Castrare

Puteţi castra masculii cu vârste între 2 ani şi jumătate şi 6 ani. Calul dumneavoastră va deveni astfel un cal castrat. Nu se va mai putea reproduce, dar va câştiga un bonus (rezistenţă: +8, viteză: +8, dresaj: +4). Castrarea unui cal durează cel puţin două ore.

Ţineţi minte că nu este posibil să atribuiţi Fulgerul lui Zeus unui cal castrat, iar procesul este ireversibil.

Mânzul

Fătatul a decurs uşor şi acum a apărut un mânz. Rasa acestuia este determinată de rasa dominantă a ascendenţilor, dacă aceştia nu sunt Pur-sânge. Culoarea este selectată aleatoriu dintre culorile autorizate pentru rasa sa.

Capacităţile mânzului depind de caracteristicile genetice ale părinţilor, dar şi de nivelul de antrenament şi rezultatele în competiţii.

Mânjii rămân cu mama lor în aceeaşi boxă, până la vârsta de 6 luni. Nu trebuie adăpostiţi separat în această perioadă, aceştia hrănindu-se exclusiv cu lapte matern.

Unicorni

Unicornii sunt foarte rari şi se reproduc aproape la fel ca şi caii normali.

Reproducerea este posibilă doar între unicorni de aceeaşi rasă. Apoi veţi avea nevoie de puţin noroc pentru a obţine un mânz de unicorn.

În fiecare zi, puteţi activa 2 sesiuni de montă pentru unicorni, oricând doriţi. O sesiune este activată în momentul în care trimiteţi o femelă unicorn la montă, după confirmarea dvs. Din acel moment, aveţi 60 secunde la dispoziţie pentru a trimite la montă toate celelalte femele unicorn selectate de dvs.

După ce s-au terminat ambele sesiuni de montă, trebuie să aşteptaţi până în următoarea zi (după actualizarea zilnică) pentru a putea trimite din nou unicornii la montă.

Nu uitaţi că puteţi duce un unicorn la montă numai după cel puţin 10 ore de la naştere sau de la ultima montă.Prin urmare, vă recomandăm să vă distribuiţi sesiunile de montă în mod corespunzător.

Măgari

Măgarii se pot reproduce numai de 3 ori pe durata vieţii şi numai cu un alt măgar. Aceasta este singura specie a cărui potenţial genetic scade o dată cu fiecare generaţie.
Atunci când un mascul măgar este scos la vânzare, toate montele oferite şi care nu au fost încă acceptate de o femelă sunt anulate.

Cai de tracţiune

Caii de tracţiune se pot reproduce doar de 3 ori în viaţă, doar cu un alt cal de tracţiune.

Când este scos un armăsar de tracţiune la vânzare, montele în aşteptare care nu au fost acceptate de o iapă vor fi anulate.