Manualul crescătorului

Competiţia

Competiţiile pot începe când calul dvs. face 3 ani! Pentru a da posibilitatea calului dvs. de a participa la competiţii, trebuie să îl specializaţi pentru un tip de competiție şi să îi oferiţi un valtrap, o şa şi un căpăstru care se potrivesc specializării sale.

Competiţiile vă vor permite să câştigaţi bani în funcţie de succes, dar şi să îmbunătăţiţi abilităţile cailor. Potenţialul lor nu este nelimitat şi va veni o vreme în care abilităţile calului nu se vor mai îmbunătăţi prin competiţii.

Fiecare competiţie are un nivel de dificultate care determină nivelul minim şi maxim de abilităţi pentru caii care au acces la aceasta, indiferent de disciplina selectată. Fiecare centru de echitaţie stabileşte nivelul de dificultate dorit pentru competiţiile sale.

La început, calul dvs. are doar acces la competiţii pentru caii cu mai puţin de 20 de câştiguri. După ce ajunge la 20 de câştiguri, orice înscrieri în aşteptare pentru competiţii sunt anulate. Apoi, va avea acces la competiţii cu nivel mai ridicat al prestigiului.

Nu puteţi înscrie mai mult de 2 cai din grajdurile dvs. într-o singură competiţie.

Pe pagina de profil a fiecărui cal, printre alte informaţii, veţi găsi un rezumat al victoriilor calului şi rezultatele acestuia la competiţii.

Competiţii de Călărie Englezească

Competiţiile de Călărie Englezească sunt destinate cailor specializaţi în Călărie Englezească care au o şa şi un căpăstru destinate călăriei englezeşti. Sunt 4 tipuri de competiţii:

Cursele de trap şi galop sunt restricţionate în funcţie de nivelul de galop pentru cursele de galop, şi în funcţie de nivelul de trap al calului pentru cursele de trap. Caii mai au nevoie şi de bune abilităţi de viteză şi dresaj dacă doriţi ca aceştia să devină campioni.

Cross-country, o disciplină intensă fizic ce necesită rezistență mare, dar şi bune abilităţi pentru sărituri şi docilitate ridicată. Înregistrarea este restricţionată de nivelul de rezistenţă.

Sărituri, o disciplină care necesită abilități excepţionale pentru sărituri şi o mare flexibilitate. Deoarece aceste competiţii sunt cronometrate, un cal pentru sărituri trebuie, de asemenea, să sară cât mai repede peste obstacole. Înregistrarea este restricţionată de nivelul abilităţilor pentru sărituri. În competiţiile de sărituri, caii pot face greşeli, iar fiecare greşeală adaugă o secundă la scorul lor final.

Competițiile de dresaj iau în calcul ritmul pasului unui cal, şi anume galop şi trap, dar mai important, abilităţile de dresaj. Înregistrarea este restricţionată de nivelul de dresaj. Ocazional, un cal poate avea o prestaţie excepţională, ceea ce vă creşte scorul şi vă acordă un bonus de 100 Equus.

Competiţii de călărie western

Competiţiile de călărie western sunt destinate cailor specializaţi în călărie western care au o şa şi un căpăstru destinate călăriei western. Sunt 5 tipuri de competiţii:

Competiţiile de viteză printre butoaie, curse cronometrate care necesită viteză, rezistenţă şi abilităţi de galop. Scopul este de a face slalom în jurul a trei butoaie cât mai repede posibil, fără a le dărâma. Înregistrarea este restricţionată de nivelul de viteză.

Separarea vitelor, o disciplină care necesită un nivel ridicat de rezistenţă şi viteză, având scopul de a ţine un viţel sub control. De asemenea, necesită şi un înalt nivel de dresaj. Înregistrarea este restricţionată de nivelul de rezistenţă.

Dresaj western, o disciplină de dresaj care are loc în ritm de galop. De asemenea, necesită şi un nivel înalt de rezistenţă. Înregistrarea este restricţionată de nivelul abilităţilor pentru galop.

 

Divertisment western, o disciplină care necesită abilităţi excelente de trap, dar şi docilitate şi rezistenţă. Înregistrarea este restricţionată de nivelul abilităţilor pentru trap. Caii pot comite greşeli, ceea ce adaugă o secundă la scorul lor final.

Competiţia de obstacole, echivalentul competiţiei de dresaj pentru călăria clasică. Caii pentru competiţia de obstacole necesită abilităţi excelente de dresaj. De asemenea, au nevoie şi de bune abilităţi pentru trap şi sărituri. Înregistrarea este restricţionată de nivelul de dresaj.

Moral

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că începând cu o vechime de 60 de zile în joc, calul dvs. își poate pierde puțin din moral atunci când nu termină primul într-o competiție. Nu vă îngrijorați, pierderea moralului poate fi recuperată cu ușurință cu puțină odihnă și câteva recompense!

Bonusuri

Puteţi acorda bonusuri cailor dvs. pentru a-i ajuta să aibă performanţe mai bune în competiţii. Anumite bonusuri pot fi găsite în timpul completării misiunilor cu caii dvs. (cum ar fi peria pentru copite sau pieptenele). Alte bonusuri pot fi cumpărate vizitând magazinul sau piaţa neagră. Atunci când se calculează rezultatele competiţiei, bonusurile sunt aplicate direct asupra abilităţilor şi afectează rezultatul final.

Jucătorii noi care încep jocul primesc un bonus special. Nu fiţi surprinşi dacă unii cai par să se descurce excepţional: ei au au primit, de fapt, oarecare ajutor pentru a începe jocul cu dreptul.

Competiţii pentru caii de nivel inferior

Unele competiții sunt restricționate doar la caii de nivel inferior. Caii de nivel inferior sunt caii care

  • au avut mai puțin de 20 câștiguri
  • nu au abilități peste 2270
  • nu au nicio abilitate cu un potenţial genetic de peste 3200

Această valoare este recalculată în fiecare noapte.