Manualul crescătorului

Hrănirea calului dvs.

Mânji

Mânjii rămân cu mamele lor până la 6 luni.În acest timp, aceştia se hrănesc exclusiv cu laptele mamei. Dacă centrul de echitaţie în care este adăpostită mama oferă morcovi, mânzul poate mânca morcovi gratuit.

Mânjii înţărcaţi pot mânca numai nutreţ.Când încep instruirea, le puteţi oferi ovăz. Asiguraţi-vă că mănâncă suficient: nici prea mult, nici prea puţin.

Calul adult

Un cal de tracţiune adult are nevoie de nutreţ şi ovăz.Cantitatea de hrană depinde de cantitatea de muncă prevăzută. Dacă hrana nu este corespunzătoare, acesta se va îngrăşa sau va slăbi, ceea ce poate implica o deteriorare a stării de sănătate.
Calul poate mânca gratuit o anumită cantitate de nutreţ în funcţie de calitatea pajiştilor din centrul de echitaţie în care calul este adăpostit. Acest lucru depinde şi de anotimp: iarba este mai puţin abundentă în timpul iernii decât în timpul primăverii.
Unele centre de echitaţie oferă nutreţ şi ovăz cailor adăpostiţi.
Acest lucru vă permite să vă hrăniţi calul complet gratuit dacă acesta este adăpostit într-un astfel de centru de echitaţie!

Probleme de greutate

Câteva mesaje vă vor avertiza când calul dvs. este prea gras sau prea slab. În acest caz, trebuie să faceți ceva. Dacă este prea slab, va trebui să îl hrăniţi cât mai mult posibil. Din contră, dacă este prea gras, nu îl mai hrăniţi atât.

Gustări

Vă puteţi bucura calul, oferindu-i morcovi. Aceştia îi restaurează şi o anumită parte din energie. Centrele de echitaţie care cresc morcovi pot oferi gratuit morcovi cailor adăpostiţi. Asiguraţi-vă că alegeţi centrul de echitaţie potrivit!

Alţi jucători pot oferi mere calului dvs. pentru a-i ridica moralul.

Terciuri

Pentru a vă ajuta să vă menţineţi calul în formă, puteţi utiliza terciuri care vor restabili:

  • 10% energie
  • 10% moral
  • 5% sănătate

Numai pentru caii care au peste 2 ani. În plus, după 25 ani, caii nu îşi vor mai recupera sănătatea datorită terciului.

Ca şi în cazul nutreţului, al ovăzului şi al morcovilor, unele centre de echitaţie pot oferi terciuri gratuit.