Manualul crescătorului

Timp pentru calul dvs.

Ziua unui cal

Calul are propriul său program zilnic, care nu corespunde cu ziua reală. Istoricul zilei poate fi vizualizat pe partea stângă a paginii calului. Ziua unui cal începe la ora 8 dimineaţa, când calul se trezeşte. Apoi, fiecare acţiune efectuată de cal durează o anumită perioadă de timp. De exemplu, mesele durează 30 minute.

Calul trebuie adormit înainte de miezul nopţii (timpul calului), timp după care caii nu mai pot efectua nicio acţiune. Singura excepţie o reprezintă fătarea, care poate avea loc în orice moment. Pentru a menţine calul în formă maximă, trebuie să îl adormiţi cel târziu la ora 10 seara.

La sfârşitul zilei, trebuie să duceţi calul la culcare. Pentru acest lucru, calul trebuie adăpostit într-un centru de echitaţie

Mânjii mai tineri de 6 luni pot fi duşi la culcare chiar dacă nu sunt adăpostiţi într-un centru de echitaţie.

Îmbătrânire

După ce aţi dus calul la culcare, acesta va îmbătrâni automat la ora la care site-ul este actualizat (03:00). Când acesta se trezeşte, începe o nouă zi. În joc, caii îmbătrânesc cu 2 luni de fiecare dată când se trezesc.

Dacă nu duceţi calul la culcare, acesta nu va îmbătrâni automat pe durata nopţii. Acest lucru înseamnă că dacă nu jucaţi, calul nu va îmbătrâni. Pentru a-l îmbătrâni fără a aştepta ziua următoare, aveţi nevoie de puncte de îmbătrânire. Uneori veţi găsi câteva când se trezeşte calul (acest lucru este menţionat în istoric). În caz contrar, puteţi cumpăra puncte de îmbătrânire cu permise.

Există două obiecte de pe Piaţa Neagră care vă permit să ocoliţi regulile de îmbătrânire:

  • eaujouvence
  • Apa tinereţii vă permite să vă îmbătrâniţi calul în fiecare lună, după ce acesta împlineşte 2 ani
  • brasmorphee
  • Braţele lui Morfeu vă permit să vă îmbătrâniţi calul oricât doriţi, până când acesta împlineşte 30 de ani

Spre deosebire de punctele de îmbătrânire, aceste articole trebuie atribuite unui anumit cal.

După cea de-a 25-a aniversare, calul dumneavoastră îmbătrâneşte: sănătatea şi abilităţile sale scad. Dacă îl îngrijiţi bine, acesta poate trăi maxim 35 ani. Dacă obţineţi Piatra Filozofală, calul dumneavoastră devine nemuritor, iar abilităţile acestuia nu scad niciodată.