Manualul centrului de echitaţie

Agricultură şi păşuni

Teren

Va trebui să achiziţionaţi pajişti din magazinul centrului de echitaţie. Aceste pajişti vor fi utilizate ca păşune pentru caii dvs. găzduiţi şi pentru a dezvolta anumite activităţi agricole, care sunt o sursă importantă de venit. Pajiştile vândute în magazin au diferite suprafeţe.

Fertilitatea este esenţială, deoarece astfel se determină productivitatea recoltelor. Va conta pentru calitatea pajiştilor afișate pe pagina centrului dvs. de echitație, iar caii duşi pe o pajişte mai fertilă vor mânca mai mult nutreț. Acest lucru va avea consecinţe asupra sumelor cheltuite de proprietarii care îşi adăpostesc caii la centrul dumneavoastră de echitaţie.

Indiferent dacă alegeţi să transformaţi o pajişte într-o păşune, să creşteţi culturi sau vite, fertilitatea va scădea odată cu utilizarea. Puteţi creşte fertilitatea acesteia, dacă o lăsaţi necultivată.

O pajişte câştigă 1% fertilitate pe zi pe teren necultivat în primăvară şi toamnă, 3% în vară şi 0,2% în iarnă. Prin urmare, terenul necultivat are valori foarte mici de fertilitate pe timpul iernii.

Păşuni pentru caii adăpostiţi

Suprafaţa păşunilor dvs. trebuie să fie egală cu numărul dvs. de boxe, pentru a îndeplini nevoile cailor găzduiţi în centrul dvs. de echitaţie. De exemplu, un centru cu 10 boxe trebuie să aibă o suprafaţă a păşunilor de cel puţin 10. Este întotdeauna o idee bună să aveţi mai multe pajişti disponibile, pentru a putea să creşteţi culturi sau să lăsaţi una sau mai multe necultivate, pentru a permite solului să îşi revină şi să îşi recapete fertilitatea.

Agricultură

Puteţi avea 6 pajişti pentru creşterea culturilor sau pentru creşterea vitelor în orice moment, indiferent de dimensiunea centrului de echitaţie sau a pajiştii. Disponibilitatea şi producţia culturilor depind de anotimp.

Dacă aveţi o seră, puteţi semăna seminţele în orice sezon, fără alte limite decât cele ce ţin de recolta pe 6 pajişti, luând în considerare faptul că sera este considerată ca pajişte. Totuşi, în sere nu puteţi cultiva mere sau permise.

Uzura unei sere creşte cu 1% pe zi atunci când este utilizată pentru creşterea culturilor.

O pictogramă reparer este vizibilă lângă gradul de uzură a serei şi poate fi utilizată pentru a o repara. Costul pentru repararea unei sere depinde de nivelul de uzură şi de dimensiunea serei. Dacă nu vă reparaţi sera, aceasta va deveni neutilizabilă atunci când atinge un grad de uzură de 100% iar cultura existentă în acel moment va fi pierdută. Puteţi repara o seră în orice moment pentru a continua utilizarea acesteia

Culturi disponibile

SeminţeAnotimp de plantareDurata de creştere a recolteiRecoltă
seminţe de morcoviSeminţe de morcoviPrimăvară 9 zile
carotte Morcov
seminţe de grâuSeminţe de grâuVară 9 zile
sonble Grâu
ressourcepaille Paie
seminţe de ovăzSeminţe de ovăzPrimăvară 11 zile
avoine Ovăz
seminţe permiseSeminţe permiseToamnă 30 zile
pass Permis
seminţe de mărSeminţe de mărToamnă Recoltă în fiecare toamnă
pomme Măr
seminţe de inSeminţe de inPrimăvară 8 zile
ressourcelin In
seminţe de lucernăSeminţe de lucernăVară 7 zile
fourrage Nutreţ

În timpul iernii, nu puteţi cultiva nimic decât dacă aveţi o seră. Dacă aveţi sera, veţi putea cultiva orice doriţi, în afară de mere şi permise.

Pentru a câştiga bani, puteţi să vă vindeţi recoltele în magazin.

De asemenea, puteţi:

  • oferi morcovi, ovăz şi nutreţ cailor dvs. adăpostiţi, pentru a primi mai mult prestigiu
  • utiliza grâu şi mere pentru a crea terciuri
  • utiliza fân şi aşternut în boxele dvs.
Pentru a folosi o pajişte pentru creşterea culturilor:
  • mergeţi la magazinul centrului de echitaţie pentru a cumpăra seminţele şi fertilizatorii pe care vreţi să îi folosiţi
  • mergeţi la pagina pajiştilor
  • dacă pajiştea este deja într-o păşune, faceţi clic pe „Teren necultivat”, apoi pe „Cultură”
  • selectaţi seminţele şi fertilizatorii pentru această pajişte
  • validaţi, pajiştea este acum pregătită pentru creşterea culturilor!

Ţineţi minte că utilizarea fertilizatorului va reduce numărul zilelor până la maturare.

Când recolta e gata, pajiştea va rămâne pârloagă pentru a lăsa pământul să îşi revină. Apoi puteţi utiliza această pajişte pentru a cultiva din nou sau pentru a trimite caii adăpostiţi în centrul de echitaţie la păscut.

Creşterea vitelor

Puteţi creşte şi vite pe pajiştile dvs. şi le puteţi utiliza pentru a obţine piele. Numărul de pajişti pe care pot paşte vitele sau pe care puteţi creşte culturi este limitat la 6. Astfel, dacă aveţi deja 4 pajişti sau sere pe care cresc culturi în prezent, de exemplu, nu puteţi dedica mai mult de 2 pajişti pentru creşterea vitelor.

La fel ca în cazul cailor, este nevoie de un hectar pentru fiecare vită. O pajişte mică are 5 hectare şi poate susţine 5 vite.

Când creşteţi vite, puteţi obţine piele după 30 zile. Apoi pajiştea devine necultivată şi puteţi începe din nou creşterea vitelor.

Există două tipuri de vite, fiecare cu o producţie specifică de piele.